top of page

INSTRUCTIE

equine motion
equine motion
equine motion
Equine Motion
Instructie / training volgens de basis van de klassieke dressuur

In onze paardvriendelijke dressuur lessen streven we, om het paard zo perfect mogelijk rechtgericht en in balans te rijden.

Onze methode is gebaseerd op de basis principes van de Klassieke Rijkunst met plezier voor het paard en zijn ruiter, en met een scherp oog voor wat het paard aan kan. 

De lessen kunnen met bit of bitloos gereden worden. Virginia heeft veel ervaring met bitloos rijden.

In de lessen is een grote focus op correcte aanleuning en ruggebruik. Er wordt rekening gehouden met de bouw en leeftijd van het paard en zijn mogelijkheden of beperkingen.  Het welzijn, plezier en de mentale mogelijkheden van het paard worden daarbij niet vergeten.

Zeer resultaatgericht- en correctief paardrijden met als doel het creëren van een harmonische combinatie tussen paard en ruiter. 

Confidentie training

Met deze training wordt het vertrouwen en zelfverzekerdheid  bij het paard opgebouwd en de vertrouwens relatie tussen paard-en-mens verbeterd. Confidentie = vertrouwen, dit komt van het Engelse woord 'confidence'.

Bij deze training maken we gebruik van touwhalster en diverse vreemde attributen. Soms ook desensibilisatie van het paard genoemd, dit is incorrect, want het paard is een vluchtdier. In de training gaat het om het vertrouwen die het paard ontwikkeld en opbouwd, zodat deze minder snel zal vluchten. Belangrijk is de vertrouwensband tussen paard en begeleider. Wij beginnen met grondwerk en later wordt de confidentie training eventueel ook onder het zadel gedaan. Het paard wordt rustiger en minder gestrest. Wij nemen onze eigen attributen mee op locatie bij u aan huis.

Correctieve training / herscholen paard

Paarden worden onder 't zadel of via werken aan de hand rechtgericht en in balans gebracht door Virginia, zodat het paard zich juist ontwikkeld.

Alle stappen worden door het paard vrijwillig en met plezier genomen in zijn eigen tempo, en zeker  n i e t  in een vaste afgedwongen zelfhouding.

Zij rijdt de paarden, maar de ruiter en eigenaar worden dicht betrokken bij deze correctieve trainings methoden.

In deze herstelfase van het paard wordt ook begeleiding gegeven aan de ruiter.

De speciale trainingstechnieken die het paard nodig heeft worden zorgvuldig overgedragen aan de ruiter, zodat de ruiter zelfstandig door kan trainen.

Wij werken samen en hebben connecties met andere therapeuten om het paard zo goed mogelijk verder te helpen als dit noodzakelijk is. Osteopaat, hoefsmid, dierenarts, tandarts, guasha therapeut en sportmassage therapeut.

Voor paarden die intern in training bij ons staan, worden wekelijks updates met foto's aan de eigenaar verstuurd of een evaluatie-afspraak om de 2 weken.

les in werken aan de hand
les in werken aan de hand
Rechtrichten / grondwerk /werken aan de hand

 

Rechtrichten is de basis om een paard correct te scholen zonder enige inmenging van de ruiter op de rug van het paard.

 

Het rechtrichten van een paard wordt getrained dmv grondwerk, werken-aan-de-hand en longeren met de hulp van een klassieke kaptoom.

We streven naar een perfect gebalanceerd paard, waarbij het paard zijn eigen gewicht gelijkmatig over 4 benen verdeeld en in een later stadium steeds meer gewicht naar de achterbenen verplaatst.

 

Met rechtrichten leren we een paard alle oefeningen, zoals schouderbinnenwaarts, travers, renvers, appuyement etc. zelfstandig uitvoeren, zonder ruiter op zijn rug.

Het voordeel voor de ruiter is dat het paard zelfstandig in balans deze oefeningen al kent. Het aanleren van deze oefeningen onder het zadel wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Rechtrichten is 'de oplossing' voor de natuurlijke scheefheid van een paard, hierdoor 'de oplossing' voor heel veel rijtechnische problemen!

Workshops

1. Workshop Basis rechtrichten

In deze workshop krijgt u leerzame 'handvaten', om zelf te starten met deze prachtig mooie trainingsmethode ' Het RECHTRICHTEN' via grondwerk technieken. Deze workshop bestaat uit een demo van Virginia's eigen paarden, daarna wordt gestart met de paarden van 2 cursisten. Duur 2,5 uur met pauze 30 min. en gratis koffie/thee.


2. Workshop Werken-aan-de-hand 

Dit is een vervolg op de basis workshop rechtrichten, de begeleider en paard moeten het grondwerk wel onder de knie hebben voordat met deze workshop verder gegaan kan worden.  Deze workshop bestaat uit een demo van Virginia's eigen paarden, daarna wordt gestart met de paarden van 2 cursisten. Duur 2,5 uur met pauze 30 min. en gratis koffie/thee.

 

kaptoom voor rechtrichten, bit voor het afkauwen
Rechtrichten Longeren Dali (9).JPG
Rechtrichten EquineMotion
bottom of page