top of page

INSTRUCTIE

Fries paard met ruiter in galop getraind volgens klassieke rijkunst
Fries paard met begeleider krijgen les in werken aan de hand
Fries paard en begeleider krijgen les in rechtrichten
fries paard met ruiter in draf volgens klassieke rijkunst

Instructie / training

In onze paardvriendelijke dressuurlessen streven we naar perfecte rechtgerichtheid en balans bij het paard. Onze methode is gebaseerd op de basisprincipes van de Klassieke Rijkunst, met focus op het welzijn en plezier van het paard en zijn ruiter. We kunnen de lessen zowel met bit als bitloos geven.

In de lessen is een grote focus op correcte aanleuning en rug gebruik, waarbij rekening wordt gehouden met de bouw, leeftijd en mogelijkheden van het paard. Het welzijn, plezier en mentale mogelijkheden van het paard staan centraal.

Resultaatgericht en correctief paardrijden met als doel het creëren van een harmonische combinatie tussen paard en ruiter. 

Confidentie training

Met deze training bouwen we vertrouwen en zelfverzekerdheid op bij het paard en verbeteren we de vertrouwensrelatie tussen paard en mens. We maken gebruik van touwhalsters en verschillende attributen om de confidentie (vertrouwen) van het paard te ontwikkelen en te versterken, zodat het minder snel zal vluchten. De training begint met grondwerk en kan later ook onder het zadel plaatsvinden. Hierdoor wordt het paard rustiger en minder gestrest. Wij brengen onze eigen attributen mee naar uw locatie.

Correctie training / herscholen

Paarden worden door Virginia rechtgericht en in balans gebracht, zowel onder het zadel als via werken aan de hand, om een juiste ontwikkeling van het paard te bevorderen.

Alle stappen worden vrijwillig en met plezier door het paard genomen, in zijn eigen tempo, en zeker niet in een afgedwongen houding.

Tijdens deze herstelfase van het paard wordt ook begeleiding geboden aan de ruiter.

De speciale trainingstechnieken die het paard nodig heeft, worden zorgvuldig overgedragen aan de ruiter, zodat deze zelfstandig kan blijven trainen

Rechtrichten / grondwerk /werken aan de hand

Rechtrichten is de basis om een paard correct te scholen zonder enige inmenging van de ruiter op de rug van het paard.

Het rechtrichten van een paard gebeurt via grondwerk, werken-aan-de-hand en longeren met een klassieke kaptoom.

We streven naar een perfect gebalanceerd paard dat zijn gewicht gelijkmatig verdeelt over 4 benen en later steeds meer gewicht naar de achterbenen verplaatst.

Met rechtrichten leren we het paard zelfstandig alle oefeningen uit te voeren, zoals schouderbinnenwaarts, travers, renvers, appuyement, zonder ruiter op zijn rug.

Dit geeft de ruiter het voordeel dat het paard deze oefeningen zelfstandig in balans kent. Het aanleren van deze oefeningen onder het zadel wordt daardoor makkelijker.

 

Rechtrichten is dé oplossing voor de natuurlijke scheefheid van een paard, en daarmee ook voor veel rijtechnische problemen.

Workshop

  1. Workshop Basis rechtrichten: Leer zelf de prachtige trainingsmethode van het rechtrichten via grondwerk. Inclusief demo met Virginia's eigen paarden en praktijk met 2 cursisten. Duur: 2,5 uur met pauze en gratis koffie/thee.

  1. Workshop Werken-aan-de-hand: Vervolg op de basis workshop rechtrichten voor cursisten met ervaring in grondwerk. Demo met Virginia's eigen paarden en praktijk met 2 cursisten. Duur: 2,5 uur met pauze en gratis koffie/thee.

hoofd van Fries paard met kaptoom en bit
zwart paard en begeleider hebben les in werken aan de hand
Fries paard en eigenaar krijgen les in rechtrichten
Friese ruin in balans aan longe door rechtrichten
Friese hengst wachtend op klassieke dressuur les
bottom of page