top of page

PAARDEN SPORTMASSAGE

Paarden Sportmassage

Deze professionele massage is een zeer intensieve en diepe massage, waarbij niet alleen de oppervlakkige, maar ook de dieper gelegen spieren worden onderzocht en meteen behandeld. Een massage die doordringt in de dieper gelegen delen van het paardenlichaam.

Naast goede training van het paard, kan massage een belangrijk onderdeel zijn om te zorgen dat een paard zijn prestaties zonder moeite kan uitvoeren. Een optimaal werkend lichaam is het belangrijkste instrument om verder gezond te ontwikkelen.

Deze massage genereert een grotere bewegingsvrijheid;

  • spierknopen of spierverklevingen verdwijnen na behandeling

  • hierdoor zal spierpijn verdwijnen (ook vanwege de versnelde afvoer van afvalstoffen)

  • blessures zullen sneller herstellen

  • deze massage werkt bovendien PREVENTIEF, waardoor eventuele blessures in de toekomst tijdig worden voorkomen

In een aantal gevallen wordt het beste resultaat bereikt door een reeks van 3 behandelingen binnen 1-2 weken te doen of om sportmassage te combineren met rijtechnische dressuur begeleiding, waarbij de nadruk gelegd wordt op het rechtrichten van een paard.

Paarden Ontspanningsmassage

Deze massage bestaat uit sportmassage technieken gecombineerd met bindweefselmassage technieken.

Deze massage wordt afgestemd op uw paard zijn/haar lichaam, de spieren worden losgemaakt en een totale ontspanning voor het paard wordt verkregen.

Het is een natuurlijke methode zonder hulpmiddelen, dat het paardenlichaam activeert om zichzelf versnelt te herstellen.

Deze massage is minder diep, dan de sportmassage behandelingen.

Deze massage is voor alle paarden een heerlijke massage en uitermate geschikt voor paarden die het niet fijn vinden als er aan hun lijf gezeten wordt. Een '1e keer' massage, voordat er met sportmassage behandeling begonnen wordt. Het paard kan zo rustig wennen aan de betastingen op zijn lijf. 

Interesse in een massage bij uw paard of pony? Kijk bij onze tarieven en vul het aanvraagformulier in.

Virginia is ERKEND sportmassage therapeut voor paarden ESMT® en honden CMT®.
Aangesloten bij de IAAMT (International Association of Animal Massage Therapists). 
sportmassage paard Drenthe
sportmassage paard Drenthe
sportmassage paard Drenthe
sportsmassage%20009.jpg
sportmassage paard Drenthe

Voordat er correctieve training en / of sportmassage wordt uitgevoerd op uw paard, adviseren wij een dierenarts te raadplegen. Om er zeker van te zijn dat de problemen die het paard heeft, niet door klinische belemmeringen wordt veroorzaakt.

Wij zijn op géén enkele manier een vervanging voor de zorg van een dierenarts, maar een aanvulling op de veterinaire zorg!

bottom of page