top of page

PAARDEN SPORTMASSAGE

​1. Deze professionele sportmassage is intensief en diepgaand, waarbij zowel oppervlakkige als dieper gelegen spieren worden onderzocht en behandeld. Een massage die doordringt in de dieper gelegen delen van het paardenlichaam.

Naast goede training van het paard, kan massage een belangrijk onderdeel zijn om te zorgen dat een paard zijn prestaties zonder moeite kan uitvoeren. Een optimaal werkend lichaam is het belangrijkste instrument om verder gezond te ontwikkelen.

Het bevordert de bewegingsvrijheid, vermindert spierknopen en verklevingen, verlicht spierpijn en versnelt het herstel van blessures. Bovendien werkt de massage preventief, om toekomstige blessures te voorkomen.

In sommige gevallen zijn meerdere behandelingen nodig voor optimaal resultaat,

een reeks van 3 behandelingen binnen 1-2 weken is dan aan te bevelen. Dit kan  eventueel in combinatie met rijtechnische begeleiding, waarbij de nadruk gelegd wordt op het rechtrichten in balans brengen van een paard.

2. Een alternatief voor de intensieve sportmassage is een ontspanningsmassage.

Deze massage combineert sportmassage en bindweefselmassage technieken voor een ontspannende ervaring. Deze massage werkt minder diep door in de spierlagen, en duurt minder lang. Het is zeer geschikt bij hele gevoelige paarden en kan dienen als een introductie voor sportmassage behandelingen.

Deze massage wordt afgestemd op de behoeften van uw paard, waarbij de spieren worden losgemaakt en totale ontspanning wordt bereikt.

Het stimuleert het natuurlijke herstelproces van het paardenlichaam zonder hulpmiddelen.

Bezoek onze tarieven pagina en vul het aanvraagformulier in voor meer informatie over een massage voor uw paard of pony.

Virginia is ERKEND sportmassage therapeut voor paarden ESMT® en honden CMT®.
Aangesloten bij de IAAMT (International Association of Animal Massage Therapists). 
logo met gestyleerd paard en hond van  International Association of Animal Massage Therapists

Voor correctieve training en/of sportmassage adviseren wij eerst een dierenarts te raadplegen om eventuele klinische problemen uit te sluiten. Om zeker te zijn dat de problemen die het paard heeft, niet door klinische belemmeringen wordt veroorzaakt. Onze diensten vormen geen vervanging voor de zorg van een dierenarts, maar vullen deze juist aan.

bruin paard wordt gepalpeerd op de rug door sportmasseur
bruin paard wordt behandeld door sportmasseur
bruin paard wordt behandeld op bekken door sportmasseur
bruin paard wordt behandeld door sportmassage
bruin paard wordt behandeld door sportmassage
bottom of page