top of page
2 jarige paarden
21 jarig paard
21 jarig paard
Equine-Motion
Falmiro's Equine-Motion
professional groom airport

BIOGRAFIE & TECHNIEKEN

Equine-Motion is geboren uit de liefde voor paarden en de passie om de rijvaardigheden van een ruiter, begrip en zorg voor paarden te verbeteren. Opgericht in 2006 in Canada en sinds 2014 voortgezet in Nederland.

De drijvende kracht achter Equine-Motion is Virginia Hogguer. 

Haar doel is, om een evenwichtige combinatie tussen paard en ruiter te creëren en paardvriendelijk te rijden zonder dwang, intimidatie of angst. Virginia's bekwaamheid om ruiter en paard tot een harmonieuze combinatie te vormen, hebben de klanten in staat gesteld om hun individuele doelen te bereiken. De basis principes van de klassieke rijkunst, rust en vertrouwen zijn belangrijke factoren in de trainingen. 

 

Haar specialiteit is het in balans brengen oftewel rechtrichten van een paard. Corrigeren, rehabiliteren van paarden met fysieke en/of mentale moeilijkheden. Soms rijdt ze de paarden eerst zelf, om te voelen. Werken aan de hand / grondwerk is een belangrijk onderdeel van het herstel, bij dit herstel proces is de eigenaar zeer betrokken. Een op maat gemaakt trainingsprogramma zal worden gegeven, zodat de lichamelijke gezondheid en het geestelijk welzijn van het paard herstelt. Virginia werkt, indien nodig, samen met andere therapeuten en dierenartsen om tot een goed resultaat te komen. Zoals osteopaat, chiropractor, guasha therapeut, cranio sacraal therapeut, fysiotherapeut en hoefsmid.

Een aantal paarden worden gelabeld als moeilijk of complex. Ze worden niet begrepen. Onze trainingen zijn erop gericht om de juiste oplossing voor het paard te vinden met een sterke focus op het herstellen van de basis beginselen en de biomechanica.

In de loop der jaren heeft Equine-Motion een betrouwbare reputatie opgebouwd in zowel Nederland als Canada, zie onze referenties.

Paarden sportmasseur

Virginia is één van de eerste die als 'gediplomeerd' paarden sportmasseur  in Nederland werkzaam was. Zij heeft intern een opleiding gedaan in Amerika bij de grondlegger van de paarden sportmassage technieken, waaruit ook veel Nederlandse opleidingsinstituten ontsproten zijn.

Virginia's kwalificaties:

 • Gediplomeerd all-round instructrice geaccrediteerd door ORUN/KNHS (1) in Nederland sinds 1993. Basisafrichting t/m Z2 niveau

 • 37 jaar ervaring in het rijden en trainen van verscheidene type paarden KWPNers, Friese, Gelderse, Arabieren, PRE's, western paarden, Fjorden enz.. Virginia heeft door de jaren heen ervaring met verschillende disciplines: dressuur, springen, western, freestyle, vrijheidsdressuur, endurance

 • 25 jaar ervaring met het bitloos rijden van paarden

 • Haar trainingstechnieken volgen de basis principes van de klassieke rijkunst, rekening houdend met de anatomie en bewegingsmotoriek van het paard, de biomechanica.

 • Getraind bij verschillende bedreven klassieke en academische geschoolde dressuur ruiters (4). Haar stijl is beïnvloed door al deze instructeurs. Een greep uit haar inspiratiebronnen; Monty Roberts, Piet van de Berg, David de Wispelaere, Marijke de Jong, Bastiaan de Recht, Greetje Hakvoort, Jarco Dun, Leonie Bühlman, Anja Beran, Egon von Neindorff, Arthur Kottas

 • Gediplomeerd paarden sportmassage therapeut (ESMT®)  en honden sportmassage therapeut (CMT®) geaccrediteerd door EQUISSAGE (2) - U.S.A. sinds 2006

 • Verbonden aan de overkoepelende organisatie IAAMT (3) (International Association of Animal Massage Therapists) als gecertificeerd ESMT®/CMT® lid - Round Hill U.S.A.

 • Equine Body Worker EBW® - Canada

 • BHV bedrijfshulpverlener / EHBO certificaat

 • Professionele groom op internationale vluchten (5)

 • Opleiding fytologie / kruidenleer

Bronnen

1. http://www.knhs.nl/overview1.asp?pCatid=231&Catid=317&ppCatid=&style=1&zoomstyle=11&men=

2. http://www.equissage.com/

3. http://www.iaamt.com/

4.https://nl.wikipedia.org/wiki/Dressuur#Doelstellingen_volgens_het_Skala_der_Ausbildung_.28Klassieke_dressuur.29

5. http://www.cargolux.com/products/product-overview/cv-alive

- Est. -

2006

Training & Instructie
bottom of page