top of page

NIEUWS & TIPS

Kruidenmix ter ondersteuning van Cushing /PPID

10 Augustus 2020

Cushing kruidenmix

Na verschillende aanvragen gehad te hebben of wij een kruidenmix konden samenstellen ter ondersteuning van de symptomen die de ziekte Cushing / PPID veroorzaakt, zijn wij aan de slag gegaan…

Trots kunnen we meedelen dat we een Special Kruidenmix hebben samengesteld die paarden en pony’s ondersteunen bij de vervelende symptomen die PPID veroorzaakt.

Op dit moment hebben we een aantal tevreden paarden en eigenaren die melden:

-De vacht en haarkleed verbetert geleidelijk
-Het paard wordt alerter in de geest
-Het paard wordt energieker
-De hormoonwisseling en bloedsuikerspiegel schommeling schijnt stabieler te zijn
-De weerstand neemt toe en wondjes genezen beter
-De paarden lijken beter in hun lichaam en geest te zitten

Om een breed overzicht te krijgen hoe onze Cushing kruidenmix de symptomen ondersteunt, werken we op dit moment met een paar testers. Door de verscheidenheid van hun paarden / pony’s, de diverse geuite symptomen en de verschillende besluiten van eigenaren om wel of géén medicijn bij te geven, hopen we dat deze nauwkeurig samengestelde kruidenmix voor een grote groep paarden en pony’s hulp biedt.

https://www.equine-motion.nl/webshop/special-kruidenmixen/

Social Media uitbreiding...

2 Januari 2020

Na een aantal verzoeken van klanten, die vonden dat Equine Motion ook op Instagram vindbaar moet zijn, zijn we dat nu OOK!

Equine-Motion is te vinden op Instagram onder:     equinemotionnl

Equine-Motion was al jaren actief op Facebook en Pinterest.

Equine Motion logo vernieuwd

24 December 2019

Ons logo is vernieuwd met een nieuw lettertype. 

Goedgekeurd en lid van Webwinkel Keur

1 Augustus 2019

Heel blij en trots zijn wij om goedgekeurd en toegelaten te worden als lid van Stichting WebwinkelKeur :-) met onze webshop: www.equine-motion.nl


Ondanks de onstuimige groei en het vertrouwen van onze vele klanten, willen we ook toekomstige klanten zekerheden bieden!
Met trots mogen we vermelden het WebwinkelKeur certificaat te mogen voeren. Dit geeft de consument extra zekerheid.

Equine-Motion is goedgekeurd door @WebwinkelKeur! Je kunt jouw aankoopervaring nu delen op https://www.webwinkelkeur.nl/leden/Equine-Motion_1206569.html!

Feather Light Horsemanship Paas Special 2019

18 April 2019

Featherlight heeft een Paas Special op 20 en 21 April in Wapenveld, de kaarten zijn helaas al uitverkocht. Wij hebben de eer om meegevraagd te zijn, als groom met één van onze klanten. Eén van hun paarden is uitgekozen om deel te nemen aan de demonstraties, die op zondag gegeven wordt. We kijken erna uit en hebben er veel zin in. Vrolijk Pasen iedereen! http://featherlighthorsemanship.com/

Blog Paardenlifestyle

26 januari 2019

Een leuke interessante blog met verhalen over paarden lifestyle en nog veel meer... Kijk op https://www.heyesther.nl/paardenlifestyle/

Een kruidenmix of enkelvoudige losse kruiden voor paarden gebruiken?

18 november 2018

Hieronder beschrijven we de voordelen van kruidenmixen:

1. Losse enkelvoudige kruiden kunnen een toxische uitwerking hebben, door kruiden te mixen met de ‘juiste ‘tegenpolen kan deze toxische werking in balansgebracht worden.

2. De werking van kruiden kunnen, door ze te mixen, elkaar versterken in hun werking.

3. Kruiden in een mix ondersteunen elkaar.

4. Er ontstaat meer 'balans' in wat u geeft aan uw dier;

-balans zoals bij punt 1,2 en 3 aangegeven staat

-balans in de mix gebaseerd op de chinese geneeskunde m.a.w. kruiden kunnen warm, koud, koel, neutraal etc. zijn, het is van groot belang dat de mix neutraal van aard is, bijv. door alleen warme kruiden te geven,  kunnen een heet paard nog heter maken.  

Al onze ‘standaard’ kruidenmixen zijn ook vervaardigd namens deze chinese geneeskunde en wijsheden. De keuze om voor een mix of losse kruiden te kiezen is natuurlijk geheel de eigen keuze van de eigenaar of therapeut en afhankelijk van de situatie of aandoening.

De kruidenmixen zijn verkrijgbaar via onze webshop www.equine-motion.nl

Equitana 2019

9 november 2018

De paardenbeurs Equitana is weer in Essen, Duitsland van 9 t/m 17 maart in 2019. Een 'must do' voor elke aardenliefhebber! Wij zullen daar ook weer rondlopen op zoek naar de allernieuwste producten en leuke aanbiedingen.

Last van dunne mest of mestwater bij paarden?

15 oktober 2018

Als je paard last heeft van waterige mest of water afscheiding die eruit komt na het mesten, dan is het vaak al verholpen als je de hooi gaat mengen met stro. De hoeveelheid stro t.o. hooi is afhankelijk van de hooi kwaliteit en kan per paard verschillen. Bij voorkeur gerstestro gebruiken, dit is zacht van structuur en smakelijker dan tarwestro voor paarden. Dit zou een oplossing zijn die je eigenlijk altijd  als 1e zou moeten proberen.

Ten tweede, een andere optie, zou kunnen zijn om je paard frambozenblad te voeren, dit stopt meestal de diarree. De druppels van Puur Intestine (darm)  geven vaak ook zeer goede resultaten.

Raadpleeg of overleg altijd met je dierenarts misschien zijn er onderliggende problemen.

Wat is goed hondenvoer?

28 juni 2018

Met deze vraag worstelt bijna elke hondenbezitter. Goed hondenvoer bestaat uit een laag percentage koolhydraten m.a.w. het aandeel vleesproduct is dan vaak hoog. 

Ideaal zou zijn:  --> Eiwitten 56%, Vetten 40%, Koolhydraten 14%

Hoe bereken je het aantal koolhydraten?

(ruw) vet/olie + (ruw) eiwit + (ruwe) as + (ruwe) celstof + vocht= ....... minus 100% = % koolhydraten

Knoflook voor paarden goed of slecht?

9 Juni 2018

In onze kruidenmixen passen wij een klein beetje of helemaal géén knoflook toe!

Voor sommige tegenstanders wegen de negatieve effecten niet op tegen de voordelen voor paarden.

In veel supplementen en voersoorten zit knoflook standaard wel, echter dat wil NIET zeggen dat dit goed voor paarden is. Om de reden dat het vliegen zou weren, moet er zo'n hoge dosis van gegeven worden eer het zou werken, en dan is het weer echt toxisch. M.a.w. ook diverse onderzoeken wijzen uit dat knoflook toxisch is voor paarden en veel geven kan zelfs tot bloedarmoede leiden.

Echter dit geldt vanaf een dosis van 100 gram of meer per dag! Deze dosis is te weinig om enig effect  op vliegen te hebben.

Waarom wij dan in sommige kruidenmixen wel een zeer lage dosis knoflook gebruiken is,  omdat knoflook een goede bloedverdunner is en dit kan zeer nuttig zijn in bepaalde situaties bijv. hoefbevangenheid / renpaarden, dus bij alles waar dunner bloed wenselijk is.

Lichte Tour merrie tijdelijk op stal

Mei 2018

Voor een korte periode komt een sjieke merrie tijdelijk bij ons staan ter revalidatie en natuurlijk van  een welverdiende vakantie te genieten. Daarna gaat ze haar 'lichte tour' carrière weer oppakken als ze  goed hersteld is en de dierenarts 'groen licht'geeft. ;-)

Examens NCSAH

5 Mei 2018

Op 5 Mei rijden we mee als proefcombinatie tijdens het praktijkexamen voor Basic Instructor onderdeel 'lesgeven' van NCSAH hippische dressuuropleiding bij Equiscio in Ter Apel.

Rijbak

Maart 2018

In Maart beginnen we met het verbeteren van onze buitenrijbaan. Rondom de rijbak worden drainageslangen en een straatkolk ingegraven, daarna wordt de rijbak opgehoogd met ca. 20 cm nieuwe toplaag.

Drinkbakken

17 Januari 2018

Vandaag starten we met het aanleggen van de automatische vlotterdrinkbakken in onze stallen. In deze vlotterdrinkbakken staat standaard 3 liter water, zodat de paarden meteen goed kunnen drinken. Ze hoeven niet te drukken met de neus om dan nauwelijks water eruit te krijgen.

Paardenosteopaat komt naar Z.O. Drenthe

30 December 2017

Paardenosteopaat Marlies van Dijk komt op woensdag 10 Januari 2018 naar Erica en omgeving Emmen. Wilt u ook uw paard of hond laten behandelen, dan kunt u zich aanmelden bij Marlies zelf. Marlies is gediplomeerde osteopaat van het Vluggen Instituut en tevens verbonden aan EquiCare-Plus.

Zie websites;
http://www.depaardenosteopaat.nl/
http://www.equicare-plus.com/team/marlies-van-dijk/

Carnilove hondenvoer in ons assortiment

1 augustus 2017

Vanaf heden hebben wij op voorraad Carnilove, dit is aardappelvrij en graanvrij hondenvoer met een evenwichtige, holistische samenstelling die tegemoet komt aan de instinctieve liefde van vlees van elke hond. Zorgvuldig uitgeselecteerd wild vlees dat afkomstig is van: rendier, eend, fazant, kalkoen, lam everzwijn en zalm. Natuurlijk hondenvoer met een zeer hoog vleesgehalte.

Florian Bacher bij Equiscio/NCSAH

20 Juni 2017

Clinic met Bereiter Florian Bacher op 11 juni bij NCSAH / Equiscio Ter Apel. Deze dag kunt u als toeschouwer bijwonen. Kosten zijn 35 euro incl. Lunch/drank .

Tijdelijk in training

7 Mei 2017

Op naar Duitsland om Di Sorency (int. spring/eventing paard) op te halen, die tijdelijk bij Equine-Motion in training komt te staan, om zijn vaardigheden te verbeteren en conditie geleidelijk weer op te bouwen. Een periode ter overbrugging voordat hij naar zijn nieuwe spring/eventing stal zal gaan.

Equitana - internationale paardensportbeurs

24 Maart 2017

Op 24e gaan wij naar de beurs EQUITANA in Essen, Duitsland. 

In memoriam

17 Augustus 2016

Met pijn in ons hart en intens verdriet hebben we vandaag afscheid moeten nemen van Falmiro op de respectabele leeftijd van 29,5 jaar.

Hij was het boegbeeld van Equine-Motion, zonder hem had Equine-Motion nooit bestaan.

Mijn leermeester...

Mijn alles...

Mijn grote liefde...

Rust zacht lieverd ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Helaas tijdelijk even uit de running... ;-(

27 Februari 2016

Helaas ben ik tijdelijk uit de running door een ongelukje tijdens het trailerladen. Paard maakte een misstap op de plank, schoot met voorbeen ernaast, daardoor viel hij met zijn hele boeg tegen de zijwand....daar zat nu net mijn arm tussen. :-(

Nieuw paard in training

1 Februari 2016

Vandaag komt er een nieuw paard in training een mooie 9 jarige Gelderse merrie.

We gaan verhuizen!

26 Oktober 2015

Hoera!. we gaan weer verhuizen, ons nieuwe adres; Noordersloot 22 te Erica. Eindelijk de paarden straks weer aan huis, maar er moet nog wel heel, heel heel veel gebeuren.

How do you recognize good Natural Horsemanship and a good Horse Trainer?

September 12, 2013

It's the SMILE...

But when the smile is wiped off your face it's time to take a break, or it will be your horse that’s having all the fun!

Classical Dressage should be the backbone

August 11, 2013

Classical Dressage should be the backbone of all equestrian disciplines. Nowadays unfortunately horseback riding is too much focused on the movements and overall posture of a horse. ‘Quick fixes’ makes the horse appear correct, but in fact the fundamentals are neglected. 

Please reload

Fries paard in galop met ruiter
Fries paard met lachende ruiter in stap
zwart paard bij NCSH voor les
Fries paard in de sneeuw met bevroren ijs op neus
zwart paard volgens rechtricht principe aan longeren
zwart paard in galop met lichtheid volgens de klassieke dressuur
zwart paard bij NCSH voor les
webwinkel keur logo met sterren en vinkje
bottom of page